Pages

Sunday, December 6, 2009

~ Cinta ~ =)

Cinta...ia sering mengetuk pintu hati sesiapa sahaja...yg membezakannya hanya lah dr segi umur...mksd aku ader yang cepat merasai cinta iaitu mgkin dari usia belasan tahun lagi dan ader pula yg mengenal apa itu cinta pada usia yg mgkin dikategorikan agak lewat...cnth nyer...ehem...aku la..saper lagi....kikiki~ =). Disaat org lain dah bertahun2 meniti usia percintaan (teman2 rapatku), aku msh lagi sempoi meneruskan hidup aku sebagai seorang pelajar bidang perikanan/akuakultur dengan status single...i mean, i'm still single right now but i'm not available becoz my heart was already belongs tu somebody...;p...juz wanna share a few words that i picked from my favourite novelist ~Anis Ayuni~ regarding 'Cinta'...

"Cinta lahir dalam hati dan bukan dalam bicara. Maknanya cinta xperlu diucapkan"

Tp sejujurnya bg aku, aku lebih suka cinta itu diluahkan...

"Cinta boleh melukakan sekeping hati yang tidak berdosa. Cinta pada ALLAH saja yang abadi"

Nah, yang ni tersangat lah tepat kan?Hakikat nyer cinta tu milik Allah...


"Cinta itu adalah satu anugerah terindah. Cinta itu cuma satu patah perkataan, maknanya berbeza bagi setiap insan"

Aku juga salah seorg hamba yang merasai kenikmatan dan keindahan cinta itu...


"Ramai orang pandai mengucapkan dan menghayati cinta, tetapi tidak ada sesiapa yang pandai menilai cinta kerana cinta bukannya objek yang boleh dilihat dengan mata kasar , sebaliknya cinta hanya boleh ditilik melalui hati dan perasaan "


"Cinta memang indah, tapi apabila cinta disertai dengan dusta dan pembohongan, maka keindahan cinta itu akan hilang"


"Cinta tidak boleh dipaksa. Nantikan kehadirannya dengan sabar...cinta datang pada saat yang tak terduga. Jangan lari dari cinta kerana cinta itu indah"


"Cinta sangat misteri. Punya kekuatan yang sangat luar biasa. Bukan untuk difahami, tapi dirasa. Cinta adalah mencintai dan dicintai oleh insan yang ditakdirkan untuk kita. Hanya saat kita merasakan cinta, kita akan tau apa itu cinta"

"Cinta bukan dari kata-kata, tapi dari segumpal keinginan yang diberi kepada hati yang memerlukan"

Now, let us value it (cinta)...fikir2kan lah...cinta adalah satu anugerah yang terlalu indah untuk diabaikan...Sekali merasai nyer, terase amat sayang untuk tidak memilikinyer...ni pendapat peribadi aku la...bye..salam...


Love him so much....2 comments:

ainiey said...

bile mau kawen??..muahahha..

AnitraH said...

kah333...Insya Allah...bila ader jodoh... =)

Post a Comment